Veel gestelde vragen

Vanaf wanneer kan mijn pup / hond deelnemen aan de lessen?

De lessen mogen gestart worden vanaf het moment de pup de leeftijd van 12 weken heeft bereikt. Om aan de lessen te kunnen deelnemen moet de pup tevens alle inentingen gekregen hebben. Breng vooraf (bij inschrijving) zeker het gezondheidsboekje mee om aan te tonen dat de juiste vaccintaties zijn gegevens (zoals honden- en kattenziekte, rattenziekte, kennelhoest,...)

Er zijn geen speciale startdagen of startdata. Er kan op ieder moment ingestapt worden.

We willen je ook vragen om de eerste les minstens 20 minuten voor aanvang van de lessen aanwezig te zijn, zodanig dat wij u vooraf de nodige informatie kunnen bezorgen.

Indien de hond ouder is dan 6 maanden, dan wordt er eerst een socialisatietest afgenomen voordat de hond mag toetreden tot de lessen. Deze testen worden afgenomen tijdens de eerste woensdag en eerste zaterdag van de maand.

Vanaf welke leeftijd mag een geleider deelnemen aan de lessen?

Om de lessen te mogen volgen moeten de begeleiders minstens 12 jaar oud zijn. Alle leden worden tevens geacht onze huishoudelijke reglementen na te leven.

Wat breng ik best mee naar een (eerste) training?

  • Een goed humeur en geduld, dit is vooral belangrijk om over te brengen op je hond.
  • Het vaccinatieboekje van je hond.
  • Een goede leiband.
  • Een speeltje en een apport (dit speeltje mag je enkel hier gebruiken en verder laat je de pup hier niet mee werken, ook thuis niet).
  • Iets om je hond te belonen, denk hier bv. aan kleine beloningssnoepjes.