Doelstellingen & Werking

Doelstellingen

Op een positieve en aangemanier leren omgaan met je hond. Dit door een zachte benaderingswijze waarbij "spelen" een centrale rol krijgt op jonge leeftijd.

Het socialiseren van je hond. Door gebruik te maken van allerhande voorwerpen, geluiden, zo ook contact onderling tussen de honden.

De lessen zijn bedoeld voor alle honden zonder onderscheid van ras, herkomst of stamboom. Ook honden zonder stamboom zijn tot de lessen toegelaten.

Vooral een leuke en ontspannende activiteit voor de eigenaar als zijn viervoeter.

Werking

Onze hondenschool is een vzw, dit wil zeggen dat we met vrijwilligers werken. Zowel de bestuursleden als de lesgevers zetten zich belangeloos in. Door hun jarenlange ervaring en eigen werking met de hond, kunnen ze je met raad en daad bijstaan. Ze bekijken situatie per situatie en sturen bij waar nodig. Aarzal zeker niet om hen aan te spreken.

Activiteiten

Buiten onze gehoorzaamheidslessen, bieden we nog tal van andere activiteiten aan. Zo is er het jaarlijks mosselfeest en onze BBQ die toegankelijk zijn voor het grote publiek.

Wandelingen, dropping, quizavond, zoektocht, brunch, teerfeest, en nog vele andere activiteiten maken deel uit van de bedrijvigheden die voor de leden ingericht worden.